2020. július 10., péntek

Dr. Kásler Miklós: Az Árpád-ház szittya-hun-magyar uralkodóház

Dr. Kásler Miklós: Kiderült, hogy pontosan hol és mikor alakult ki az Árpád-ház

Az archeogenetikai vizsgálatok alapján az Árpád-házi királyok dinasztiája 
a mai Afganisztán északi részén, az ókori Baktria területén, a Turáni Alföld szélén alakult ki 4500 évvel ezelőtt. 
(mno.: Újra kell értelmezni az ókori írásokat és a magyar népi hagyományt:
Baktria területét, ami a turáni alföld pereme, tehát a jelenlegi Észak-Afganisztán, illetve a különböző „isztánok”, Türkmenisztán, Üzbegisztán, Kazahsztán déli területe. Ott helyezkedtek el 4500 évvel ezelőtt, pontosan az ókori Baktriában Kr. e. 2500 és 2000 között. Vagyis durván félezer évig éltek ezen a területen, amit többé-kevésbé a turáni alföldnek nevezhetünk. Majd 2000 évvel ezelőtt, tehát Krisztus korában, vagy fogalmazhatnék úgy is, hogy amikor a Kr. e. 200 körül keleti birodalmat alapító ázsiai hunok elindultak nyugati irányba, Európa felé, útba esett az Uráltól délre és nyugatra fekvő terület, ahol akkor megtalálható volt ez a gén. Ott, amit az ókori történetírók Szkítiának írtak le. Erről a területről írták, hogy szarmaták, alánok lakták, a mai „isztánok” területét pedig szakák, masszagéták és más népek.) 
Elindult tehát egy lassú mozgás, és körülbelül kétezer évvel ezelőtt az Urálig jutott a család és a rokonsága.
közölte Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere pénteken (2020. július 10).
(Baktria (Belső-Ázsia). Üzbegisztán-Afganisztán és Tádzsikisztán közti rész).
              Kásler Miklós, arra is kitérve, hogy a tizenegy tudományos igazgatósággal működő Magyarságkutató Intézet összegyűjtötte mindazt, ami a magyar eredettel kapcsolatos.
            Kásler Miklós a vizsgálatok módszertanáról a többi között elmondta: sikerült meghatározni az „Árpádokra” jellemző DNS-szakaszt a III. Bélaként meghatározott férficsontvázból vett mintában. Mások mellett sikerült beazonosítani II. (Vak) Béla csontvázát is a Mátyás-templom altemplomi szarkofágjában eltemetett maradványok között – tette hozzá.
         Tevékenységüket méltatva azzal zárta szavait, hogy az intézet rendkívül magas tudományos színvonalon, mindenféle prekoncepció nélkül, csak a tudományos eredményekre alapozva korrekt véleményeket, elképzeléseket fogalmaz meg.
A kutatásban többek között a publikációt jegyző Nagy Péter orvos humángenetikus, a Praxis Genomics LLC igazgatója, Szentirmay Zoltán patológus, az Országos Onkológiai Intézet Daganatpatológiai Centrumának korábbi vezetője, Neparáczki Endre, a Magyarságkutató Intézet Archeogenetikai Kutatóközpontjának vezetője és Melegh Béla, a Pécsi Tudományegyetem Orvosi Genetikai Intézetének professzora is részt vett. A miniszter köszönetét fejezte ki Erdő Péter bíborosnak, aki engedélyezte a mintavételt és a vizsgálatok elvégzését.
https://magyarnemzet.hu/belfold/sikerult-meghatarozni-az-arpad-hazi-dns-t-8360391/
https://888.hu/century-on/kiderult-hogy-pontosan-hol-es-mikor-alakult-ki-az-arpad-haz-4260527/
Átírhatjuk a történelemkönyveket.



Nincsenek megjegyzések: