2019. szeptember 23., hétfő

"A Turul-harcos feltámadása"...török sorozat, mely által szittya-hun-avar-magyar őseink élete is átélhető...

Nem csak a legenda, hanem a Turul és az Edebali név is a mi IX. századi Emese-mítoszunkkal való rokonságára utal, hiszen Emese apját, Álmos Kende nagyapját, Edubeli-nek, "a nagy tiszteletreméltó bölcsnek" hívták.
A filmsorozat címe "Resurrection Ertugrul", magyarul „A Turul-harcos feltámadása", nyugodtan mondhatnánk, hogy az Attila-Álmos erő feltámadása, de Turulházi volt a baktriai I. Tu(g)rul király, a hatalmas Szeldzsuk Török Birodalom atyja, illetve az onogur-bolgár uralkodó, Kuvrat kán is.

Az "Er" törökül, férfi-harcost jelent. Az "Er-tugrul" név jelentése: "Turul-harcos." (Érdekességképpen: az "Er-dogan" jelentése "Sólyom-harcos".)



A fimben Szulejman sah a közép-király (Nap-király), aki nálunk Álmos kendének felel meg. 

Ertugrul a második, a "cselekvő király", a gyula, ami nálunk a jelzett időben Árpád vezér és 

Gundogdu pedig a harmadik méltóságnak, Kurszán horkának felel meg. 
A fősátor egy dombon áll és hármas-halom elrendezésű.

882-ben az éppen Konstantinápolyba igyekvő Metód püspök találkozik a még gyula, tehát „cselekvő királyi" rangot viselő párducos Árpáddal: „Midőn pedig a magyar király (ugor kral) a dunai részekre érkezett, látni akarta (Metódot). És midőn némelyek mondták, és úgy vélték, hogy ezt nem éli túl kínszenvedések nélkül, elment hozzá. Õ pedig, mint uralkodóhoz illik, azonképpen tisztességgel, fényesen és örömmel fogadta. És beszélgetve vele, miként ilyen férfiaknak illett beszélgetni, megszeretvén, megcsókolván, és nagy ajándékokkal elbocsátotta, mondván néki: emlékezzél meg mindig rólam, tisztelendő atya, szent imáidban.” (Metód-legenda.). 
A "párducos Árpád" Nimródra utal, mivel Őt hívták a párducok urának, aminek jelentése megegyezik a tigris-lovaglás, vagy vízen-járás jelképekkel.


Ertuğrul (1198 – 1281): oguz-török nemzetségfő, a legendák szerint I. Oszmánnak, az Oszmán Birodalom alapítójának apja volt. 1227-ben a törzs vezére lett, miután az apja, Szulejmán az Eufrátesz folyóba fulladt. Később megszerezte a Karaja Dağ hegységet a mostani Ankara mellett.
Ertuğrul neve a Turultól származásra utal, esetleg ő maga volt turul (az er- előtag sok jelentéssel bírhat), így nem kizárt, hogy mitikus személy. A hozzá kapcsolódó legenda szerint álmában egy Edebali nevű sejk utódait látta, amint világot hódítanak. Ezért fiával, Oszmánnal vetette feleségül Edebali leányát.








Az Ég nélküli Földet pokolnak hívják)
A pacifista farizeizmus a hamis szellemiség örvényébe ejt.
Ezért van az, hogy az életet a harcművészet, 


Az Ég nélküli Földet pokolnak hívják)
A pacifista farizeizmus a hamis szellemiség örvényébe ejt.
Ezért van az, hogy az életet a harcművészet, 



Nincsenek megjegyzések: